Gekruide kipstukjes met knoflookmayonaise

Bereiden
Kipfilet in kleine blokjes snijden. Kipstukjes rondom bestrooien met zout. In pan olie verhitten. Kip in ca. 5 minuten rondom bruin bakken. Kip uit pan scheppen en in pan achtergebleven bakvet eruit schenken (wordt niet meer gebruikt).Kip in pan terug doen. Sherry erbij schenken. 1 Teentje knoflook pellen en erboven uitpersen. Komijn, paprikapoeder en tijm erover strooien en kip omscheppen. Pan op vuur terug zetten en kip afgedekt in ca. 5 minuten zachtjes gaar stoven, af en toe omscheppen. Intussen mayonaise in schaaltje scheppen. Andere teentje knoflook pellen en erboven uitpersen. Kip uit pan op schaal scheppen. Met knoflookmayonaise serveren.

Benodigdheden

Ingredienten

zout,500 g kipfilet,1 eetlepel olie,1 theelepel komijn,2 theelepels pikante paprikapoeder,2 theelepels gedroogde tijm,2 teentjes knoflook,4 eetlepels mayonaise,3 eetlepels droge sherry