Ovenschotel van koolrabi met cashewnotenkorstje

Voorbereiden
Aardappels schillen, wassen en in pan met ruim water en zout in ca. 20 minuten gaar koken. Koolrabi’s schillen, wassen in partjes snijden en in pan met kokend water en zout in 15 à 20 minuten gaar koken. In pannetje saus met 2 1/2 dl melk maken volgens gebruiksaanwijzing. Crème fraîche en 100 g kaas door saus roeren. In pannetje of magnetron rest van melk verwarmen, maar niet laten koken. Aardappels afgieten en fijnstampen. Met boter en warme melk puree smeuïg roeren. Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Ovenschaal invetten. Koolrabi over bodem verdelen en saus erover schenken. Groenten afdekken met laag puree. Cashewnoten tot fijne korrels hakken of malen (niet tot poeder). Noten mengen met rest van kaas en over puree strooien. (Schaal tot gebruik afgedekt in koelkast zetten)

Bereiden
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Koolrabischotel in midden van oven in ca. 30 minuten lichtbruin en heet laten worden. Lekker met bijvoorbeeld gehaktballen, saucijsjes of vleesvervangers.

Benodigdheden

ovenschaal ca. 20 x 30 cm

Ingredienten