Abrikozencrumble met cantuccini

VoorbereidenAbrikozen afgieten in zeef en laten uitlekken.Taartvorm dun invetten met 1/2 eetlepel boter. Abrikozen in schijfjes snijdenen in vorm leggen. Besprenkelen met citroensap. Cantuccini fijn verkruimelen(evt. in keukenmachine). In kom cantuccinikruim en bloem door elkaar mengen.Rest van boter met twee messen door bloemmengsel snijden. Met vingertoppen vanéén hand boter luchtig door bloem kneden. Suiker en vanillesuikertoevoegen en erdoor kneden tot kruimelig deeg ontstaat. 2 Theelepels koud watererover sprenkelen en deeg met vork doorroeren. (Tot gebruik afgedekt inkoelkast bewaren.

Bereiden
Oven voorverwarmen op 200 °C ofgasovenstand 4. Deegkruimels gelijkmatig over abrikozen verdelen.Abrikozencrumble in ca. 25 minuten mooi goudbruin bakken. Warm serveren metlicht geklopte ongezoete slagroom of een schepje zure room.

Benodigdheden

springvorm doorsnede ca. 22 cm

Ingredienten

2 blikjes abrikozen (425g),65 g koude roomboter,1 eetlepel citroensap,10 cantuccini (koekjes),75 g bloem,40 g suiker,1 zakje vanillesuiker