Sis kofte met yoghurtsaus

Voorbereiden
Sjalotten pellen en snipperen. Peterselie boven komfijn knippen. Gehakt mengen met sjalotten, zout, peper, nootmuskaat, komijn,kaneel, paprikapoeder en peterselie. Van mengsel 8 vingerlange worstjes vormenen steeds 2 worstjes aan spiesen rijgen. In kom yoghurt schenken, knoflookpellen en boven kom uitpersen. Munt erboven fijn knippen. Op smaak brengen metzout en peper. Saus ca. 10 minuten laten intrekken.

Bereiden
Rooster bekleden met aluminiumfolie eninprikken met spies. Spiesen op aluminiumfolie op barbecue in 10 à 15minuten rondom bruin en gaar roosteren. Broodjes in stukken even op barbecueleggen. Brood en yoghurtsaus erbij serveren. Serveren met gegrilde tomaten engegrilde Turkse pepers of tomatensalade.

Benodigdheden

satéstokjes,aluminiumfolie

Ingredienten

1/2 zakje verse peterselie,2 sjalotten,500 g (lams)gehakt,2 takjes munt,zout en (versgemalen) peper,4 shoarmabroodjes,nootmuskaat,1/2 theelepel komijn,1/2 theelepel kaneelpoeder,1/2 eetlepel paprikapoeder,2 1/2 dl Bulgaarse yoghurt,2 teentjes knoflook