Kokos-samosas

Bereiden
(Fillobladerdeeg ca. 2 uur van te vorenvolgens gebruiksaanwijzing laten ontdooien.) Rozijnen in stukjes snijden. Melkmet suiker en kokos in kleine steelpan aan de kook brengen. Op laag vuursudderen tot melk opgenomen is; regelmatig roeren. Van vuur af rozijnen enkardemom erdoor roeren en mengsel laten afkoelen. Oven voorverwarmen op 200°C of gasovenstand 4. Bakplaat dun invetten met boter. Rest van botersmelten. Vellen fillodeeg elk in 3 lange repen snijden en meteen bestrijken metboter. Aan onderkant van elke deegreep 1/15 deel van kokosmengsel scheppen.Deegrepen diagonaal om en om opvouwen tot driehoekige pakketjes. Bestrijken metrest van boter en in midden van oven in ca. 12 minuten goudbruin en knapperigbakken.

Benodigdheden

Ingredienten

40 g roomboter,2/3 theelepel gemalen kardemom,60 g gemalen kokos (zak a 150 g),50 g basterdsuiker,1 dl melk,3 eetlepels gele rozijnen,1/2 pak fillobladerdeeg (pak a 225 gdiepvries)