Zomerstamppotje met Italiaanse gehaktballetjes

Bereiden
Aardappels schillen, wassen en in gelijke stukken snijden. Aardappels in weinig water in ca. 20 minuten gaar koken. Intussen prei schoonmaken en in dunne ringen snijden. Prei wassen en laten uitlekken. Sperziebonen wassen, schoonmaken en halveren. Bonen in bodem water in ca. 10 minuten beetgaar koken. Prei laatste 5 minuten op bonen leggen en meekoken. Cherrytomaatjes wassen en in partjes snijden. Gehaktballetjes opwarmen volgens gebruiksaanwijzing.Aardappels afgieten en met olie en mosterd tot puree stampen. Bonen en prei afgieten en door puree scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Tomaatjes erdoor scheppen. Stamppot in vier kommen scheppen. Saus door gehaktballetjes scheppen en gehaktballetjes erover verdelen.

Benodigdheden

Ingredienten

2 pakjes Italiaanse gehaktballetjes (à 230 g),1/2 bakje cherrytomaatjes (à 250 g),250 g sperziebonen,2 preien,1 kilo kruimige aardappels,5 eetlepels olijfolie,3 eetlepels grove mosterd,zout,peper