Saffraan-honing-amandelcake

Bereiden
1. Saffraan in 1eetlepel kokend water weken. Intussen oven voorverwarmen op 150 °C ofgasovenstand 2. Amandelen in droge koekenpan bruin roosteren en op bord latenafkoelen. Schil van limoen onder koud stromend water schoonboenen en dunraspen. Van bakpapier randen ca. 3 cm terugvouwen, tot vierkant bakje van ca.22 cm vouwen. Hoeken met paperclips vastzetten. 2. In komboter met suiker en roomkaas (met handmixer) in ca. 5 minuten tot zacht mengselkloppen. Eieren één voor één erdoor kloppen.Saffraan, limoenrasp en 3 eetlepels honing erdoor roeren. Bloem en bakpoederzeven en met ca. 2 eetlepels tegelijk luchtig door beslag scheppen. Helft vangeroosterde amandelen erdoor scheppen. Beslag in cakevorm schenken, bovenkantgladstrijken. 3. Cake in midden van oven in ca. 1 uurgaar en lichtbruin bakken. Warme cake met rest van honing bestrijken, rest vanamandelen erover strooien. Cake laten afkoelen. Bakpapier van cake los trekkenen cake in reepjes gesneden serveren.

Benodigdheden

vierkant stuk bakpapier van ca. 34 cm,paperclips

Ingredienten

2 theelepels bakpoeder,175 g bloem,3 eieren (middel groot),5 eetlepels honing,75 g verse roomkaas (100 g),125 g suiker,75 g boter of margarine,1/2 limoen,1 zakje amandelschaafsel (45 g),1 zakje saffraan (kruiden)