Lamsrack met aardappelblokjes en knoflook

Bereiden
Knoflook pellen. In pan wijn, knoflook en fond op hoog vuur tot 2 dl inkoken.Intussen lamsracks bestrooien met zout en peper. In pan olie verhitten. Boter toevoegen en lamsracks in ca. 10 à 12 minuten rosé bakken, af en toe keren. Lamsracks uit pan nemen en in aluminiumfolie laten rusten.Intussen aardappelblokjes aan braadvet toevoegen en ca. 5 minuten zachtjes bakken. Fond erbij schenken en nog ca. 5 minuten meekoken. Van vuur af truffelolie door jus roeren. Jus op smaak brengen met zout en peper. Jus met aardappelblokjes over vier (voorverwarmde) borden verdelen. Lamsracks tussen botjes in stukjes snijden en op aardappelblokjes leggen. Serveren met peultjes.

Benodigdheden

aluminiumfolie

Ingredienten

2 pakjes aardappelblokjes (à 450 g),8 teentjes knoflook,2 eetlepels boter of margarine,2 eetlepel olijfolie,peper,zout,2 French lamsracks,1 pot vleesfond,3 eetlepels rode wijn,1/2 eetlepel olijfolie met truffel