Lamsrack met salsa verde

Voorbereiden
Eieren in ruim water aan de kook brengen en in ca.8 minuten hard koken. Vervolgens onder koud water spoelen en pellen. Knoflooken sjalot pellen en grof snijden. Munt- en peterselieblaadjes van steeltjesplukken, enkele blaadjes achterhouden voor garnering. Kruiden met knoflook,sjalot, mosterd, kappertjes, azijn en 5 eetlepels olie in keukenmachine fijnmalen, zonodig meer olie toevoegen als mengsel te dik is. Vervolgens ei fijnsnijden en door salsa roeren. Salsa op smaak brengen met peper enzout.

Bereiden
Oven voorverwarmen op 200 °C ofgasovenstand 4. Lamsracks bestrooien met peper en zout. In ruime koekenpan restvan olie verhitten en lamsracks per 2 stuks in ca. 5 minuten rondombruinbakken. Vervolgens vlees in braadslede zetten, bakvet erbij schenken, enin midden van oven in 15 à 20 minuten rosé braden. Vlees uit ovennemen en enkele minuten laten staan. Vervolgens in plakken snijden en op warmeborden serveren met salsa. Garneren met achtergehouden kruiden. Serveren metgebakken krielaardappeltjes en gemengde groene sla.

Benodigdheden

ovenschaal,keukenmachine

Ingredienten