Thaise hamburger met papajasalsa

Voorbereiden
Papaja schillen, van zaad ontdoen en in blokjes van ca.1 cm snijden. Rode peper wassen, schoonmaken en in reepjes snijden. Limoenschoonboenen en schil er dun afraspen. Limoen uitpersen. In kom papaja, rodepeper en helft limoensap en -rasp door elkaar scheppen, koriander erboven fijnknippen en ca. 1 uur afgedekt laten intrekken. Intussen in kom gembersiroop,honing, sojasaus, sesamolie, sambal en rest van limoensap en -rasp tot marinaderoeren. Hamburgers in marinade ca. 50 minuten afgedekt in koelkastzetten.

Bereiden
In koekenpan 10 g boter verhitten en hamburgers opmatig vuur in 8 à 10 minuten gaar en bruinbakken, halverwege keren.Broodjes opensnijden en met boter besmeren. Spinazie over broodjes verdelen,hamburgers erop leggen en papajasalsa erover verdelen.

Benodigdheden

Ingredienten