Linzenschotel met ham

Voorbereiden
Linzen ca. 1 uur volgens gebruiksaanwijzing laten weken. Peterselie fijn knippen. Ui pellen en heel fijn snipperen. Bleekselderij wassen en in heel fijne stukjes snijden. Wortel wassen en heel fijn snijden. Knoflook pellen en fijn snijden. Peper schoonmaken en in flinterdunne reepjes snijden. Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water en ontvellen. Tomaten halveren, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in kleine blokjes snijden.

Bereiden
In roerbakpan olie verhitten. Ui, bleekselderij, wortel en knoflook ca. 5 minuten bakken. Afblussen met wijn. Linzen afgieten en met peper en tomaten aan gebakken groenten toevoegen. Beetje water en laurierblaadje toevoegen en afgedekt in ca. 40 minuten laten garen. Ham in blokjes snijden en tot slot met peterselie door linzen roeren. Op smaak brengen met zout en peper.

Benodigdheden

Ingredienten

1 teentje knoflook,1 ui,1 winterwortel,250 g blonde linzen,1/2 zakje verse peterselie,peper,zout,250 g achterham,1 stengel bleekselderij,1 laurierblaadje,1/2 dl witte wijn,2 eetlepels olijfolie,1 rode peper,3 grote tomaten