Risotto met raapstelen en rucola

Bereiden
Worteltjes van raapstelen verwijderen. Raapstelen wassen, laten uitlekken en grof snijden. Ui en knoflook pellen en fijnsnipperen. Rucola grof snijden. In (braad)pan boter verhitten. Ui in ca. 5 minuten zacht, maar niet bruin bakken. Knoflook en rijst kort meebakken. Raapstelen toevoegen en al omscheppend laten slinken. Bouillontablet en 250 ml water toevoegen en aan de kook brengen. Rijst onafgedekt in ca. 5 minuten gaar koken, af en toe doorroeren. Rucola erdoor scheppen en kort meewarmen. Op smaak brengen met peper. Serveren met (versgeraspte) parmezaanse kaas.

Benodigdheden

Ingredienten

2 bosjes raapstelen (ca. 200 g),1 grote ui,1 teentje knoflook,1 bakje rucola (30 g),2 eetlepels roomboter,150 g smoorrijst,2/3 kippenbouillontablet,versgemalen peper