Focacciaringen met gebakken tomaatjes en gegrilde

Bereiden
1. Grill voorverwarmen op hoogstestand. Bakplaat bekleden met bakpapier en hamplakjes in lengte in drieënsnijden. Hamreepjes los van elkaar op bakpapier leggen en in ca. 3 à 5minuten onder hete grill in het midden van oven bakken tot ze droog en krokantzijn. Plakjes halverwege keren en vervolgens op keukenpapier laten afkoelen.Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. In kommetje kaas grofverkruimelen. Bosuitjes schoonmaken en in zeer dunne ringetjes snijden. In komazijn, 4 eetlepels olie, en honing tot puree roeren. Vervolgens bosui en kaastoevoegen en op smaak brengen met peper en zout. 2. Metgrote deegsteker 6 ‘broodjes’ uit focaccia steken. Vervolgens broodjes metkleinere steker uitsteken zodat er ringen ontstaan, binnenste broodjesoverlangs halveren, onderste gedeelte wordt niet gebruikt. Broodringen enbovenste gedeelte (kapje) van binnenste broodje in ca. 6 minuten in ovenafbakken. 3. Tomaatjes wassen en grote tomaatjeshalveren. Intussen koekenpan met rest van olie verhitten en tomaatjes ca. 2minuten op hoog vuur al omscheppend bakken tot ze enigszins zacht zijn.Vervolgens op smaak brengen met zout en peper. 4.Broodringen op borden zetten, tomaatjes erin scheppen en garneren met ham enbroodkapje. Besprenkelen met dressing en tuinkers erboven fijnknippen.

Benodigdheden

deegstekers doorsnede 9 en 4 1/2 cm,bakpapier

Ingredienten

2 bakjes tuinkers,2 bakjes cherrytomaatjes,1 1/2 focaccia (brood),peper,6 eetlepels (olijf)olie,1 eetlepel rode wijnazijn,2 bosuitjes,100 g dunne plakjes rauwe (Parma)ham,100 g (feta)geitenkaasblokjes,1 theelepel vloeibare honing,zeezout