Tofu-bitterballen met mosterdsaus

Bereiden
Frituurolie verhitten tot 170 :C. Tofu fijnhakken. Worteltjes schoonmaken, wassen en raspen. Ui pellen en snipperen. Gember schillen en raspen. In kom tofu, wortel, ui, gember, bloem en sojasaus tot samenhangende massa kneden. Massa tot 15 balletjes kneden en in gedeelten in 4 à 6 minuten goudbruin en krokant frituren. Laten uitlekken op keukenpapier.In kommetje mosterd, citroensap en appeldiksap tot sausje kloppen. Op smaak brengen met zeezout. Tofu-bitterballen warm of koud serveren met mosterdsaus.

Benodigdheden

keukenpapier

Ingredienten

1 blok tofu naturel (375 g AH Biologisch),2 worteltjes,1 ui,1 cm verse gemberwortel,150 g bloem,5 eetlepels Japanse sojasaus,3 eetlepels mosterd,3 eetlepels citroensap,2 eetlepels appeldiksap,olie om te frituren,fijn zeezout